Jupiler S

Jupiler S
Geboortedatum: 2014
Geslacht: Hengst
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.70
Stamboek: KWPN
Afstamming: Charmeur x Jetset-D
Jupiler S Jupiler S

Afstamming:

De moeder van Jupiler S, Chamanta stb elite, IBOP (dres) staat ingeschreven in de fokrichting dressuur en stamt uit een goed doorgefokte Gelderse lijn. Haar dochter Ismooi (v. Charmeur) werd in 2016 NMK kampioene bij de driejarige Gelderse merries. Jupiler S is een zoon van Charmeur die in de internationale dressuursport uitkomt in de Intermediaire I. Charmeur komt uit de bekend Endy-lijn van Huub van Helvoirt die garant staat voor beweging. Grootmoeder Omanda stb ster pref (v. Zep) bracht onder meer de veelzijdige Tex (v. Cabochon) die een sportstand van Z2 dressuur en ZZ mennen dressuur heeft. Overgrootmoeder Amanda stb ster pref prest (v.Unitas) staat te boek als moeder van Flush 1.30 m springen, Gait (v. Luitenant Generaal) Z1 dressuur, Jamanda (v. Zep) Z1 dressuur en de aangewezen Gelderse hengst llex (v. Zep). Ze is tevens de grootmoeder van de in ZZ Licht uitgebrachte 3e bezichtigingshengst Bon Vivant (v. Upperville) en Tegro (v. Negro) Z2 dressuur. De ster preferente prestatiemerrie Namanda (v.Zep) is een dochter van Jamanda. Jamanda is tevens de overgrootmoeder van de met hoge cijfers in het stamboek Gelders paard ingeschreven Henkie (v. Alexandro P). De moederlijn vervolgt met het bloed van Marconi, Geoloog en Zadonis.

Onderzoekrapport:

Jupiler S is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. Hij laat zich makkelijk rijden en gedraagt zich rustig en stabiel. De hengst heeft een goede bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken.

Basisgangen
De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragenheid waarbij het achterbeen krachtiger gebruikt mag worden. De galop is goed van ruimte met een goede balans en ruim voldoende afdruk. De galop is zuiver en actief. Jupiler S beweegt met ruim voldoende souplesse. Hij heeft een mooie beentechniek met een goede schoudervrijheid. Jupiler S heeft als Gelders paard een goede aanleg voor dressuur en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Springen
Jupiler S springt met ruim voldoende reflexen en ruim voldoende techniek waarbij hij de sprong achter beter mag afmaken. De hengst lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende vermogen en inzet. Jupiler S heeft als Gelders paard ruim voldoende aanleg voor springen en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Dressuur

Springen

stap

draf

galop

houding

aanleg

reflexen

techniek

vermogen

aanleg

8,5

7,5

8,5

8

8,5

7

7,5

7

7

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten