Kitt SB

Kitt SB
Geboortedatum:
Geslacht: Hengst
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.68m
Stamboek: KWPN, AES
Afstamming: Emir R x Sam R
Kitt SB Kitt SB

Kitt SB (Emir R x Sam R x Voltaire)

Kitt SB is de eerste KWPN goedgekeurde zoon van de imponerende schimmelhengst Emir R. Kitt SB volbracht het najaars verrichtingsonderzoek 2018 en werd daar reservekampioen. Kitt SB werd ingeschreven bij het KWPN met maar liefst 85,5 punten. 

Emir R is een zoon van de goed fokkende Carthago zoon Colman. De moeder van Emir R is de merrie B. Termie R 23 ( Rubert R x Voltaire) die samen met Ben Schröder een opvallende combinatie was. Dit duo presteerde samen op 1.30m niveau. 

Emir R staat sinds het voorjaar van 2018 op stal bij de Zweedse Olympische top ruiter Rolf Göran Bengsston. Emir R wist samen met Rolf het afgelopen jaar al een vierde prijs in de wacht te slepen van de Grote Prijs op het internationale 3 sterren concours 1.50m in het Deense Sommersted. Daarnaast heeft Emir R meerdere foutloze rondes gelopen in bijvoorbeeld de Grote Prijs van Lier 1.50m***, de Grote Prijs van Ehlersdorf 1.50m *** en tijdens de Sires Of The World 1.50m in Lanaken. 

De moeder van Kitt SB is de merrie G. Rubertha R3. Deze relatief jonge merrie, momenteel 8 jaar oud, presteert verdienstelijk in het internationale circuit op 1.40m niveau. Ze stamt van de KWPN-gekeurde hengst Sam R. Daar achter zien we het bloed van de hengsten Voltaire, Joost, Abgar en Wagner.

Kitt SB komt uit een moederlijn waar zeer veel sport uit komt. Een grootmoeder en overgrootmoeder die beide onder andere een 1.40m en een 1.45m paarden hebben gebracht en meerdere 1.35m paarden. Daarnaast komen er uit de directe moederlijn bijvoorbeeld de 1.60m paarden: K.Rubertha  52 (Calando), Warinde B (Padinus), KWPN gekeurde hengst Zerlin (Berlin), KWPN gekeurde hengst Zazou R (Tolan R), KWPN gekeurde hengst Dexter R (Namelus R), NRPS gekeurde hengst Nubertus R (Nimmerdor) en de KWPN gekeurde hengst VIP (Joost).

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten