Rash R

Rash R
Geboortedatum: 1998
Geslacht: Hengst
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.67 m
Stamboek: KWPN (Holst.stam 242)
Afstamming: Cash x Rebel I Z
Rash R

Vader van een wereldkampioen!

Holsteinse vererver uit een topstam, die waarde toevoegt aan elke springpedigree. Rash R maakt productieve springpaarden met ‘fok’. 

Rash R is als internationaal springpaard verkocht naar Canada. Hij is een zoon van de invloedrijke Holsteiner hengst Cash, die zich op spectaculaire wijze onderscheidde in de internationale sprinsport. Cash had als moeder de zeer bekende merrie Landgräfin. Dit is weer een volle zus van de Holsteiner vererver Landgraf I (stam 275). Zowel moeder Landgräfin als vader Cash zijn beide op internationaal niveau met zeer veel succes uitgebracht door Hugo Simon.

De moeder van Rash R is de zeer goed fokkende Holsteiner merrie Zarah. Zij is ook de moeder van het internationale springpaard en dekhengst Sandstone Laurin en de in Amerika goedgekeurde dekhengst O Zarah (v. Cor d’Alme Z). Bovendien is de door het KWPN goedgekeurde Zahros R een zoon van Zarah. Rash R komt uit de zeer bekende Holsteiner stam 242. Uit deze beste stam komen o.a. de hengsten Joost, Ahorn, Cosimo, Briscar, Merano, Alcatraz en Castellini.

Rash R zelf is vader van wereldkampioen Zenith SFN. 

Dekgeld € 1.000,- (vaste kosten € 250,- + bij dracht € 750,-)

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten