V Alba R

V Alba R
Geboortedatum: 2002
Geslacht: Diepvries
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.66 m
Stamboek: Zangersheide
Afstamming: RUBERT R (R.SUBERTHA 56,BMC RUBERT R,MUR x PIT I
V Alba R

Zangersheide (Holst. stam 104a)
De beeldschone V Alba R heeft alle genetische eigenschappen om toppers mee te fokken. Deze zeer interessant gefokte hengst is de enige zoon van de internationale crack Rubert R. 

V Alba R trok op de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide 2007 alle aandacht naar zich toe. Deze beeldschone zoon van de internationale tophengst Rubert R liet op de keuring onder het zadel alle goede eigenschappen zien, die nodig zijn om een echte topper te worden.

Deze zeer interessant gefokte hengst is de enige zoon van de internationaal springende en bij Studbook Zangersheide ingeschreven hengst Rubert R. Vader Rubert R wordt door Peter Charles uitgebracht op het hoogste niveau van de internationale springsport. Rubert R heeft maar een klein aantal kinderen, maar ze behoorden tot de parels van de KWPN-keuringen, vrijspringwedstrijden en testen onder het zadel.

V Alba R komt uit één van Holsteins beste springstammen, te weten 104 a. Moeders vader Pit I geeft het raffinement door van springpaardenvererver Pilot, gevolgd door de Holsteiner stempelhengsten Lord en Moltke I.

Uit de zeer bekende Holsteiner stam 104 a komen onder meer de in Nederland bekende hengsten S Alba R, Corland en Celano. Andere bekende hengsten uit deze stam zijn Acoretto, Aktion Hero, Caballo, Caretano Z, Chico`s Boy, Contendro I en II, Leuthen I en II, Capitano en Carneval. Er zijn minstens 40 goedgekeurde hengsten uit deze stam voortgekomen. 

V Alba R  wordt in de springsport uitgebracht door Ben Schröder. Hij springt met zeer veel vermogen, heeft een goede voorhandtechniek en een voortreffelijk gebruik van de achterhand. De patent springende V Alba R munt ook uit door zijn zeer goede galop. Mede daardoor laat hij zich heel fijn bewerken.

V Alba R is een grote belofte voor de toekomst!

 

€ 100,- per rietje ( worden per 10 rietjes verkocht )

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten