S Alba R

S Alba R
Geboortedatum: 1999
Geslacht: Diepvries
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.69 m
Stamboek: Zangersheide
Afstamming: GERMUS R x PIT I
S Alba R

Zangersheide (Holst. stam 104a)
Uit de superstam van de Grand Prix-hengsten Corland en Celano komt S Alba R. Een kruising van de gouden combinatie Joost x Abgar xx met de Holsteinse familie van onder andere Acoretto, Aktion Hero, Caballo, Caretano Z, Chico`s Boy, Contendro I en II. 

S Alba R is een in 2002 goedgekeurde hengst bij het Zangersheide Studbook. Deze donkerbruine zoon van de sportpaardenvererver Germus R liet op de hengstenkeuring zeer goede verrichtingen zien. Hij springt met zeer veel vermogen en komt daarbij mooi met de schoft omhoog en maakt de sprong telkens uitstekend af. S Alba R springt met zeer veel vermogen en zeer snel van de grond, hetgeen we van een springpaard verwachten en iets dat we goed kunnen gebruiken in onze huidige sportpaardenfokkerij.

Deze S Alba R is zeer interessant gefokt, hij komt namelijk uit één van de beste Holsteiner prestatiestammen (104a). Uit deze stam zijn inmiddels zeer veel goed verervende stempelhengsten voortgekomen. Ook zijn er veel sportpaarden die op internationaal niveau boven in de top mee kunnen komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Corland, Contendro, Conteur, Careteno Z, Celano, Corlanda, Acodetto, Leuthen I en II.

Zijn moeder is een dochter van de springpaardenleverancier Pit I. Deze Pilot zoon zorgt samen met Germus R voor de nodige bloedinbreng die een prestatiepaard nodig heeft. Enkele Pit I nakomelingen zijn Perina van Meredith Michaels Beerbaum en Picadilly van Debby Winkler. Enkele producten uit de grootmoeder van S Alba R die zeer goede prestaties hebben laten zien zijn: de goedgekeurde Holsteiner hengst Joliot en het S springpaard Real-Deal (v. Germus R). Zijn vader Germus R is ook de vader van het bekende springpaard Balaboeska R (uitgebracht door Jeroen Dubbeldam) en Medoc II van Rossen Raitchev (Bulgarije).

De veulens van S Alba R zijn langgelijnd, hoogbenig en hebben veel souplesse. Tijdens het vrijspringen viel op dat ze over veel talent beschikken. Ze zijn allemaal bruin van kleur van hebben weinig of geen aftekeningen.

 

€ 100,- per rietje ( worden per 10 rietjes verkocht )

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten