Germus R

Germus R
Geboortedatum: 1988
Geslacht: Diepvries
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.68 m
Stamboek: KWPN
Afstamming: JOOST (CONUS) x ABGAR XX
Germus R

KWPN, ISH (fokfamilie 900)
Van Germus R komen hoogbenige, atletische modellen. Het zijn paarden met bloed en veel werklust. Een schitterende kans om rechtstreeks de gouden combinatie Joost x Abgar xx aan uw fokkerij toe te voegen.

Deze bruine zeer aansprekende hengst is de laatste zoon van de stempelhengst Joost die zich heeft bewezen in de fokkerij en in de sport. Het gewenste Joostbloed zien we nog zeer vaak terug bij goede sportpaarden. Ook in de merrielijn is Joost een zeer sterke schakel.
Germus R komt uit één van de beste prestatiestammen van Nederland. Inmiddels heeft hij bewezen een zeer goede vertegenwoordiger te zijn van deze stam. Germus R sprong zelf internationaal onder Peter Geerink. Zijn kinderen zijn zeer succesvol in de springsport.

Eén van de meest bekende nakomelingen is de mooie hoog in het bloed staande merrie Balaboeska R, die haar carrière startte onder Marc Dijkstra. Als zesjarige werd zij al Nederlands kampioen en werd ze zevende op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Balaboeska R werdt met zeer veel succes uitgebracht door Jeroen Dubbeldam in de Internationale sport. Tevens werd bij de vijfjarige springpaarden de Germus R zoon Hildon Medoc II reserve Wereld-kampioen en nam hij als achtjarige deel in Jerez en later ook bij de Olympische spelen in Athene. Verdere internationale springpaarden van Germus R zijn M Sinia (Luca Onofri), Phoenix (Demenico Morosoli), Silvester (Willie Mellinger), T Amelusina (Andrius Petrovas) en Real Deal (Stefanie Breitenstein). Ook op de merriekeuringen doen de dochters van Germus R het zeer goed. De nafok van Germus R kenmerkt zich als zeer hoog in het bloed staande, rijtypische sportpaarden. Germus R is een zeer goede hengst voor merries die bloed nodig hebben.

Uit de bekende Dermie-stam komen o.a. de volgende sport- en fokpaarden: Jean, Mermus R, Odermus R, Tolan R, Nathos R, G Adermie, C Adermie, F Termie, Zandigo, La Belle de Jour, King Kadermie, Matsuru`s Joker, Harald II, Arnoldo Thor, Madermie en Toys R Us.

Germus R is de enige Joost zoon, die bewezen heeft de zeer goede fokeigenschappen van zijn vader door te geven. Enkele bekende internationale springpaarden van Joost zijn: V.I.P., Bonius, Blue Chip,
G Adermie, Carera, Hay Guy, Little Elk, Attent ZB en Jogger. Germus R heeft de bloeduitdrukking van zijn grootvader Abgar XX. Ook deze hengst heeft internationale springpaarden gebracht zoals: Ommen, Treffer, Valeur D, Jabgar en Abantos. Na Joost en Abgar XX volgt als derde prestatievererver Rigoletto. Hij is de vader van o.a. Queen of Diamonds, Santa Claus, Mr. Stoller, Turijn en White Boomerang.
 

€ 125,- per rietje ( worden per 10 rietjes verkocht )

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten