Namelus R ( keur pref )

Namelus R ( keur pref )
Geboortedatum: 1995
Geslacht: Hengst
Kleur: Zwartbruin
Stokmaat: 1.68 m
Stamboek: KWPN, Holstein, Old, SF, Z (fokfamilie 154)
Afstamming: Concorde x Joost
Namelus R ( keur pref )

 Olympische keurvererver!

Namelus R pref ...kwaliteit, instelling, rijdbaarheid

KWPN, Holst, Old, SF, Z (fokfamilie 154)

Na het behalen van het reservekampioenschap op de hengstenkeuring 1998 ontwikkelde Namelus R zich tot een grote belofte. Zijn hoge verwachtingswaarde als fokhengst maakt hij helemaal waar, getuige het preferent predikaat.

Namelus R staat zeer hoog genoteerd op de springindex van het KWPN (152). Hij geeft heel veel bloed en uitstraling mee aan zijn nafok. Ook brengt hij moderne, lichtvoetig bewegende paarden met goede halzen en atletische, lang gelijnde modellen. Namelus R geeft springpaarden met heel veel kwaliteit en een fantastische instelling en rijdbaarheid.

Namelus R Goede wijn behoeft geen krans

 

Geen enkele omschrijving doet eigenlijk recht aan de verervingskracht van de preferente Namelus R. Zijn verervingskwaliteiten zijn ongekend. Vermogen, sterke ruggen en fijne karakters zorgen ervoor dat Namelus R-nakomelingen steeds van zich doen spreken in de springring.

 

Namelus R heeft een afstamming waarvan het water bij iedere springpaardliefhebber uit de mond zal lopen. Vader Concorde was bij leven al een legende vanwege zijn successen in de springsport en fokkerij. Hij bleef tot hoge leeftijd kerngezond en overleed kort na z’n dertigste geboortedag in 2014. 

 

De moederlijn van Namelus R bevat de ‘Gouden Kruising’ Joost x Abgar xx; de combinatie die Stal Roelofs op de kaart van de springpaardenfokkerij zette. Het achtervoegsel R bevestigt natuurlijk dat ook Namelus R het levenslicht zag bij deze vermaarde stoeterij. 

 

Zelf was Namelus R helaas maar tot zijn zesde jaar actief in de springsport op 1.30-niveau. Een blessure stond een verdere topsportcarrière in de weg. Dit betekende wel dat Namelus R volledig voor de fokkerij ingezet kon worden en niet zonder succes. 

 

Ondertussen heeft Namelus R voor het vaderschap getekend van tien goedgekeurde zonen, waarvan Tolan R, Arthos R en Dexter R bij het KWPN zijn goedgekeurd. Middels Bodinus, Fire, Gullit HBC, Idextro en Zazou is de invloed van Namelus R als grootvader binnen het KWPN ondertussen aanzienlijk. 

 

Dankzij Nintender, Baldev, Vegas 55, New Cuba Libre, Diodati ‘d Kri Kri, Gamelus R en H.Amelusiena is het bloed Namelus R ook in de buitenlandse fokkerij goed vertegenwoordigd. 

 

Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de sportieve prestaties van Namelus R-nakomelingen. Ondertussen zijn er maar liefst 24 directe nakomelingen op 1.60 niveau uitgebracht waaronder de al eerder genoemde Arthos R onder de Amerikaanse Kasey Ament, Cadalora P en Triple X III onder de Canadese Tiffany Foster, en Captain Cooper onder Leon en Sanne Thijssen. Daarnaast hebben nog eens 54 nakomelingen internationaal gepresteerd op 1.40 t/m 1.55-niveau. 

 


Namelus R brengt veel zwarte/zwartbruine en geen voskleurige paarden voort.

Dekgeld: € 2000,- (vaste kosten € 250,- + bij dracht € 1.750,-)

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten