Kleiner Onkel

Kleiner Onkel
Geboortedatum: 2004
Geslacht: Hengst
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.69
Stamboek: Goedgekeurd bij het AES
Afstamming: Heartbreaker x Corrado I
Kleiner Onkel Presteert volgens familietraditie 
 
De BWP-gefokte Kleiner Onkel (geboren als Eburon pp) combineert met Heartbreaker en Corrado I het beste springbloed uit Nederland en Holstein. 
 
Als vijfjarige werd Kleiner Onkel in 2009 aangekocht door de Ierse springruiter Denis Lynch. In 2010 en 2011 klasseerde de hengst zich in diverse jonge paardenproeven. Ondertussen opereert Kleiner Onkel, net als zijn vader en moedersvader, op 1.60. De Russische amazone Maria Madenova vormt al enkele jaren een combinatie met de hengst en betrad met hem ook de ring op het EK in Aken 2015. 
 
Vader Heartbreaker heeft eigenlijk geen verdere toelichting nodig. De preferente hengst sprong zelf succesvol op 1.60-niveau onder Peter Geerink, maar maakte misschien nog wel meer indruk als fokhengst. Met de lijst van succesvolle nakomelingen in sport en fokkerij zou een boekwerk gevuld kunnen worden, maar zijn preferentschap en steeds hoge positie in de WBFSH Sire Ranking geven geen minder beeld van de verervingskracht van Heartbreaker.
Dekken doet de 27-jarige legende niet meer, maar door de fokkers wordt Heartbreaker nog steeds op handen gedragen. Niet voor niets werd hij in 2016 op de KWPN Hengstenkeuring verkozen tot Paard van het Jaar. 
 
De moeder van Kleiner Onkel, Cadin stamt af van Corrado I die onder Franke Sloothaak op het allerhoogste niveau acteerde. 
 
Cadins volle broer Concord is goedgekeurd in Rusland en staat genoteerd als de vader van 1.60-springpaard Kardinal (mv Koriander).
 
Achter grootmoeder Ciwi staat het bloed van Koningspark xx. 

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten