Janeiro

Janeiro
Geboortedatum: 2014
Geslacht: Hengst
Kleur: Vos
Stokmaat: 1.66 m
Stamboek: KWPN
Afstamming: Arezzo x Arizona
Janeiro Janeiro

Janeiro is de derde bij het KWPN goedgekeurde zoon van de dit jaar keur verklaarde hengst Arezzo , een zoon van de olympische hengst Chin Chin. Arezzo  heeft zelf onder zowel Jessica Kürten als Jur Vrieling veel gewonnen op het hoogste niveau in de sport en wist al meerdere veulens en merries voor de finale van de KWPN Kampioenschappen te leveren. 

De moeder van Janeiro, Fianta, behaalde de IBOP met een 8,5 voor vermogen en een 8 voor instelling verdiende reeds op jonge leeftijd het sportpredicaat en wordt momenteel op 1.35m-niveau uitgebracht. Haar vader Arizona overleed jong, maar werd nog internationaal uitgebracht door Vincent Voorn en kreeg al zijn zoon Fanlac goedgekeurd bij het KWPN. Grootmoeder Nianta P (v.Hemmingway) is de volle zus van Mianta, die met de Amerikaan Callan Solem op Grand Prix-niveau sprong en Niantha P bracht van Ovidius en Lupicor zelf twee internationale springpaarden. Uit deze lijn komen verder bekende internationale springpaarden als Agridirect’s Happy Z (v.High Valley Z) van Emile Tacken, Diamanta (v.Diamant de Semilly) van Olivier Perreau, Estoril (v.Calvaro Z) van Rodrigo Silva Morgado en Nanta (v.Caridor) van Jonella Ligresti. 

 

 

Onderzoekrapport:

Janiero is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en souplesse. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte en souplesse. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende houding en een goede balans. De hengst springt met goede tot zeer goede reflexen, een goede beentechniek en veel lichaamsgebruik waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Janiero lijkt zeer voorzichtig en toont veel atletisch vermogen. Als springpaard heeft Janiero veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

 

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

 
 

Contactgegevens

Leo Brouwer
+31 (0)6 12 720 084
leo@stalbrouwer.com

Marthijs Brouwer
+31 (0)6 30 551 138
marthijs@stalbrouwer.com

Stal Brouwer
Achter ‘t Hout 17
9461 TH Gieten